Houtribhoogte bewonersinformatie

parkfoto
foto: © J. Boom

Website informatie en versie beheer

Chronologische volgorde van beneden naar boven. Het is een lang verhaal dat we niet kort(er) kunnen maken; wel weg kunnen laten. Start hier (versie 1) en scroll naar boven.

Versie 4

- 9 (09-08-2018) - Op verzoek van de projectontwikkelaar het gehele archief offline gebracht. Start WordPress ontwikkeling.

- 8 (25-05-2018) - Kleine aanpassingen, website aangepast overeenkomstig AVG (GDPR), nieuwe privacy-statement, Google Analytics aangepast. De website zal worden overgezet naar WordPress dit jaar.

- 7 (22-12-2017) - Kleine aanpassingen, fouten gecorrigeerd, het weerbericht verwijderd, kalenderinformatie 2018 ingepast, geen schokkende veranderingen, maar wel up-to-date!

- 6 (15-12-2016) - De website is up-to-date gebracht met het archief over 2016, een tijdelijke kerstversiering en een uitbreiding van de 'nuttige informatie' inclusief dienstregeling buurtbus.

- 5 (31-12-2015) - De website kleiner gemaakt. Geen verschil meer tussen de berichten van de voormalige Bewonersvereniging en de Stichting Beheer. Vanwege het succes van Nextdoor ook het Forum verwijderd. De nieuwe huisvuilkalender van HVC opgenomen en enkele bugs verbeterd. Het Twitteraccount is ook opgeheven; de volgers zijn ingelicht. Een totale make-over naar Wordpress uitgesteld tot duidelijk zal zijn hoe de website een rol zal hebben naast Nextdoor.

- 4 (05-10-2015) - php verder uitgebouwd: de HVC afvalkalender met de data voor het ophalen van het huisvuil is nu integraal opgenomen en wordt 'automatisch' weergegeven als eerstvolgende datum.

- 3 (07-09-2015) - Server side scripting geïntroduceerd: php. Daarmee krijgt de site autonome trekjes en een meer dynamisch karakter, maar de gebruiker merkt er nauwelijks iets van. Voorzichtig begonnen door een datum te plaatsen, maar dit biedt perspectief voor verdere ontwikkeling. De navigatie over de website nodigt uit tot vereenvoudiging; een mooi klusje voor deze herfst / winter.

- (10-03-2015) - Tijdens de actualisering van de inhoud worden soms kleine aanpassingen aangebracht. De website functioneert, technisch gesproken, goed. Stabiel bezoek, maar weinig interactie.

- 2 (24-06-2014) - Back-to-top aan de 'lange pagina's', zoals deze, toegevoegd. Geen eigen werk; op de website codyhouse.co gevonden en overgenomen (ere wie ere toekomt). Platform voor interne discussies opgenomen. Aanpassing aangebracht om ook op een touch scherm (smartphone, tablet) de foto's te kunnen bekijken. Voortschrijdend inzicht in combinatie met continu leren.

- 1 (29-01-2014) - Een nieuwe pagina met informatie over de omgeving toegevoegd: Gemeente Lelystad, Bataviastad, VVV met evenementen agenda, Bataviawerf, onze wijkagent, ... Niet alle externe websites openen netjes in deze pagina. Dat is afhankelijk van de aangeboden website, van de browser die wordt gebruikt en van het apparaat dat wordt gebruikt. De website is uitvoerig getest in de verschillende browsers (Internet Explorer, Chrome, Safari en Firefox). Op een desktop of een laptop werkt het allemaal (bijna) vlekkeloos. Mobiel (telefoon - tablet) heeft soms een eigen interpretatie van de standaard, pas als ik weet wat er aan de hand is, dan zou ik er iets aan kunnen doen. Maar ik koop echt niet alle apparaten van de markt om dat zelf uit te proberen.
De digitale vogelgids is nu goed te bekijken op een desktop, laptop, tablet en smartphone. Alleen het scherm is wel erg klein op een smartphone en de tekst wordt een hele lange sliert. [wm]

- 0 (23-12-2013) - Als studie project is de lay-out van de website helemaal gewijzigd: compacter voor de statische informatie, meer ruimte voor de dynamische informatie, moderner van uitstraling en met toepassing van de laatste inzichten op het gebied van coderen (of programmeren). Ook het fotoalbum en de digitale vogelgids zijn helemaal aangepast.
Uitgangspunt was de Initializr template van HTML5 Boilerplate v4.3.0 waarmee met name de eigenaardigheden van de verschillende browsers worden gecorrigeerd èn het fundament voor de website is vastgelegd. Ook leesbaar op smartphone en / of tablet. De laatste syntax van W3C.org voor programmeertaal HTML5 en CSS3 wordt gebruikt en gevalideerd, zodat de website niet op uw scherm blijft hangen.
Verder zijn de suggesties van verschillende experts in dank gekopieerd en toegepast. Vermeldingswaardig zijn de css-tricks van Chris Coyier: wow, wat is er veel mogelijk en wat is er nog veel te leren.
Het is vanaf nu de bedoeling dat alle berichten op de website beschikbaar blijven. Niet alleen de documenten in een archief, maar ook de losse berichten met het nieuwste steeds bovenaan. Een kwestie van doorscrollen (naar beneden).
What's next?
Een afgeschermd gedeelte van de website voor onderlinge discussies en andere suggesties: item posten, reacties plaatsen en lezen.
Er wordt over nagedacht! [wm]

Versie 3

- 30 (06-02-2013) - De ontwikkelingen gaan snel. Microsoft lanceert Windows 8 en de internetbrowsers verbeteren en maken steeds meer mogelijk. De gehele website up-to-date gebracht en als markering het HTML5 logo en het CSS3 logo er op geplaatst. We lopen niet voor, maar ook niet achter. Wat als we ... nog even geduld alstublieft.
Het bezoek in 2012 was gemiddeld 12 bezoeken per dag.

- 28 (28-12-2012) - Een grappige, geanimeerde nieuwjaarswens geplaatst.

-18 (27-08-2012) - De foto's van het lustrumfeest hebben een eigen plek gekregen op de website. Nu weer met de dank aan Nathan Smith. De digitale vogelgids is door de debugger gehaald; het schitterde van de syntaxfouten en die zijn nu (bijna) allemaal opgelost. De snelheid is stukken beter, dus iedereen weer tevreden. Maar het zou ook anders kunnen, zo knaagt het bij de webmaster. En, we hebben een filmpje van de band tijdens ons lustrumfeest kunnen embedden in onze website.

- 2 (03-04-2012) - De vogelcollectie van Siem is nu een digitaal boekje waar je ook werkelijk door kunt bladeren, maar oh wat is dat soms verschrikkelijk traag. Webmaster verzin een list! Overigens is de basis met toestemming verkregen van coastworks.com. Maar het moet wel beter!

- 1 (26-03-2012) - Een nieuwe versie: de opmaak en de stijl van de website zijn nu gescheiden van de inhoud. Daardoor neemt de snelheid van de website toe en zijn aanpassingen makkelijk aan te brengen. Een extra pagina met alle beschikbare foto's in twee kolommen en een extra pagina met zowel alle officiële documenten van de Stichting Beheer als de Bewonersvereniging. In verband met de privacy worden soms financiële en andere details onleesbaar gemaakt.

Versie 2

- 21 (21-03-2012) - Het lettertype is gewijzigd. Nu wordt een andere letter gebruikt: Calibri. Dit is dezelfde als die van de papieren nieuwsbrief. Zo creëren we een eenduidige en dus herkenbare stijl voor de communicatie in ons Park. Achter de schermen wordt druk geklust aan een on-line fotoalbum; ook voor de vogelcollectie van Siem. Nog even geduld aub.

- 11 (04-02-2012) - De wijzigingen volgen elkaar nu in rap tempo op; de website wordt gebruikt om de bewoners te informeren. Met de komst van de Digitale Nieuwsbrief komt een papierloze onderlinge communicatie in zicht.
Het gekleurde post-it stickertje doet zijn intrede, ook al zwerft het, afhankelijk van de browser, nog een beetje over het scherm.

- 2 (14-11-2011) - De website krijgt het "keurmerk" van W3C voor het juiste gebruik van de programmeertaal XHTML1.0; een mijlpaal.
De versies volgen nu snel op door nieuwe informatie of berichten
Het aantal bezoeken per dag stijgt naar meer dan 10 keer.

- 1 (09-11-2011) - De gehele website is opnieuw gecodeerd, zodat een basis is gelegd voor toekomstige aanpassingen en vooral aanvullingen. Stijl en inhoud lopen nog wel door elkaar, maar de meeste browsers kunnen er goed mee overweg. Het versieconcept ingevoerd: correcties krijgen geen versienummer, kleine wijzigingen krijgen een nieuw nummer achter de punt en ingrijpende wijzigingen worden een nieuwe versie.
Gebruikt lettertype is de schreefloze letter Verdana en de kleurkeuze is een palet van een beperkt aantal tinten grijs. Neen, geen vijftig.
Er is een Twitteraccount aangemaakt en via de website kan men zich aanmelden als volger.

Versie 1

Najaar 2009. Na een aantal particuliere initiatieven is de eerste officiële website een feit. Dankzij een template van de leverancier van webhostingdiensten (One.com) en de schitterende panoramafoto van J.C. Boom, die deze graag ter beschikking heeft gesteld, stond er iets voor de bewoners van Park Houtribhoogte op het wereldwijde web. Omdat de projectontwikkelaar de domeinnaam met .nl (lees: punt nl) gebruikt, kunnen we ons de algemene naam .com (lees: dot com) toe-eigenen.
Berichten worden vaak als foto of plaatje geplaatst en wijzigen gaat niet zo eenvoudig. Het initiatief van Siem om een vogelgids als een powerpointpresentatie op te nemen, laat de website kraken in zijn / haar voegen en schreeuwt om een andere oplossing.
Het coderen (of programmeren) van de website geschiedt door het veranderen van bestaande tekst of het verslepen van de blokken. Simpel, resultaatgericht, snel, maar beperkt in de mogelijkheden.
Het aantal bezoeken tot najaar 2011 is oplopend zo'n kleine tien keer per dag.

Top