Berichten

parkfoto
foto: © J.C. Boom
logo houtribhoogte

6 april Jaaroverzicht Houtribhoogte
Het bestuur van de Stichting Beheer Houtribhoogte heeft het jaaroverzicht 2020 digitaal verstuurd via een Nieuwsbrief. Bewoners van wie geen email-adres bekend is, krijgen nog een papieren versie in de brievenbus. Heeft u helemaal geen jaaroverzicht ontvangen, stuur dan even een email naar  nieuwsbrief@houtribhoogte.com onder vermelding van naam en huisadres.


logo duin en water

1 april Voortgang Houtribhoogte - 4
Nieuwe informatie van de projectontwikkelaar over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! Lees de laatste nieuwsbrief


kleuren steen nieuwbouw

17 maart Kleurstelling Nieuwbouw woningen
In de carport van Duinvoet 39 zijn de voorgestelde gevelstenen voor de aankomende nieuwbouw woningen te bekijken. Wilt u reageren? Dat kan via een emailtje. (geen reacties meer mogelijk)


logo dijkversterking

3 maart Dijkversterking IJsselmeer
Informatie van het Waterschap over het project Dijkversterking IJsselmeer in een nieuwsbrief. Lees deze nieuwsbrief


logo duin en water

26 februari Voortgang Houtribhoogte - 3
Nieuwe informatie van de projectontwikkelaar over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! Lees de laatste nieuwsbrief


logo duin en water

3 februari Voortgang Houtribhoogte - 2
De projectontwikkelaar heeft nieuws over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! In een nieuwsbrief wordt weer meer informatie gegeven. Lees de laatste nieuwsbrief


icoon afval

26 januari Restafval
Vanaf dinsdag 26 januari wordt het restafval in de grijze container NIET meer opgehaald. Als de grijze container dan aan de straat staat zal deze worden meegnomen. Restafval kan voortaan in de geplaatste ondergrondse container worden gedumpt onder vertoon van de NIEUWE afvalpas.


logo Frisia

25 januari 2021 Groen onderhoud
Volgende maand zal Frisia starten met het snoeien van bomen en struiken. Daarbij zullen veel spontaan opgekomen populieren en wilgen flink worden gekortwiekt, anders groeien er te veel bomen. Na het snoeien zullen enkele planten of struiken worden aangebracht ter vervanging.
Wensen, op- en aanmerkingen kunt u sturen naar:
 Supportgroep Groen.
Lees meer over Groenonderhoud »


foto werkzaamheden

12 december Ingang verplaatst
Vier bikkels van de Klussenclub hebben zaterdag 11 december de ingang voor wandelaars verplaatst. Dit was al aangekondigd in een eerder bericht. De container voor plastic is nu vanuit onze wijk makkelijker bereikbaar, misschien is de speeltuin minder aantrekkelijk als ‘hangplek’ en de hondenuitlaatroute is meer logisch.
Dank aan Gerard, Richard, Siem en Wim!


logo duin en water

4 december Voortgang Houtribhoogte - 1
De projectontwikkelaar heeft nieuws over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! In een nieuwsbrief wordt een globale planning gegeven. De naam van het project heet Duin en Water. Meer informatie in deze nieuwsbrief.


bord honden aan de lijn

22 november Honden aan de lijn
Tijdens de bewonersbijeenkomst van 20 februari zijn de regels binnen Houtribhoogte voor het uitlaten van honden nog eens aan de orde geweest. Deze zijn even simpel als logisch: honden aan de lijn en poep opruimen. De locaties voor loslopende honden zijn
1. buiten het hek langs de IJsselmeerdijk,
2. het graspad na Landscheiding na de zandweg in het verlengde van Onderlangs.
Na interventie van bewoners zal de Gemeente Lelystad regelmatig surveilleren.


foto klaphekje

4 november Verplaatsing klaphekje
Na overleg met het bestuur van de Stichting Beheer zal door de klussenclub het hekje van de speeltuin worden verplaatst. Het toegangshekje naar de speeltuin vanaf de Houtribdijk zal verplaatst worden naar de plek waar de plasticcontainer staat. Niet vanwege een gemakkelijker toegang tot die container, want die gaat vandaag of morgen verdwijnen. Er zijn andere redenen:

 1. Het geeft toegang tot een sluipweg.
  Veel fietsers hebben via dit hekje een kortere weg gevonden naar de brug over de Houtribweg, waardoor het wandelpad in toenemende mate als fiets- en bromfietspad gebruikt wordt. Dit zorgt regelmatig voor onveilige toestanden voor kinderen en hun ouders in de speeltuin en voor wandelaars op het wandelpad richting Golfpark.
 2. Openbaar toilet.
  Met zekere regelmaat wordt het hekje gebruikt om zich toegang te verschaffen tot het balkenpaadje in de speeltuin, om dit “verscholen paadje” te gebruiken als openbaar toilet, voor bezoekers met hoge nood. Dit is mede mogelijk omdat er geen enkel toezicht is op wie er gebruik maakt van dit hekje. Een hekje wat minder verscholen ligt zou in dat opzicht meer preventief kunnen werken. Ook zal in de toekomst dit balkenpaadje meer in het zicht komen door de voorliggende bomen en struiken te verwijderen.
 3. Drank en drugs.
  Met zekere regelmaat wordt de speeltuin bezocht door “vreemde figuren”. Er wordt af en toe stevig gedronken, gezien het aantal drankflessen die we uit de bosjes achter de picknicktafel vandaan haalden. Dit zal meestal niet gebeuren op momenten dat er kinderen in de speeltuin zijn, maar het leidt niet tot een optimale speelomgeving voor hen, evenals de plastic wietzakjes die je kunt aantreffen. De anonimiteit van de toegang tot de speeltuin maakt het gemakkelijker voor lieden die hier hun “feestjes” willen vieren
 4. Veiligheid ( wel op- maar niet in de laatste plaats….)
  Het is voor kinderen een onveilige situatie, als er de mogelijkheid is om rechtstreeks op de dichtbij zijnde openbare weg terecht te kunnen komen, een weg waar toch regelmatig veel te snel gereden wordt…..

Top