Berichten

parkfoto
foto: © J.C. Boom
logo beneluxtour

4 augustus Benelux Tour
Op dinsdag 31 augustus zal Houtribhoogte vanaf 09:00 uur niet meer toegankelijk zijn voor gemotoriseerd verkeer in verband met een etapperit van de UCI Worldtour wielerwedstrijd: Benelux Tour. Alle bewoners hebben een brief met informatie ontvangen van de Gemeente Lelystad. Daarnaast is er op 25 augustus een informatiebijeenkomst in het Kercentrum Het Anker. Aanvang: 19:30 uur.


logo duin en water

7 juli Bouw Berichten
De projectontwikkelaar meldt: de meeste woningen van Fase 1 zijn verkocht. Men verwacht eind november met de bouw te kunnen beginnen. Begin september wil men gaan starten met de verkoop van Fase 2.


23 juni Online presentatie
Alle bewoners zijn uitgenodigd voor deelname aan de online informatie-bijeenkomst op woensdag 23 juni. Houtribhoogte zal verder worden ontwikkeld door een nieuwe projectontwikkelaar en de Gemeente Lelystad en de projectontwikkelaar willen graag de huidige bewoners daarover informeren. Uitzending gemist? Op de website van de projectontwikkelaar is meer informatie over de ontwikkeling terug te vinden.


foto bijenorchis

15 juni Bijenorchis
Op verschillende plekken tussen het (hoge) gras, bloeien meerdere Bijenorchis. De Bijenorchis is een orchidee en wordt als een pioniersplant beschouwd op kalkrijke, humusarme grond. De bloeitijd is mei - juni; door het uitstel van het maaien heeft deze plant een kans gekregen. In week 28 (2021) is er weer en meer gemaaid.


logo gemeente lelystad

10 juni Online informatie bijeenkomst
Bewoners zullen worden uitgenodigd voor een online informatiebijeenkomst over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte op woensdag 23 juni.


foto bever

8 juni Bever gesignaleerd
Nieuwe bewoner of een bezoeker? Er is door Sven een bever waargenomen langs Landscheiding. Navraag bij het Waterschap heeft de identiteit bevestigd. Houtribhoogte huisvest inmiddels een redelijke fauna: veel vogels, vossen, ree├źn en nu ook de bever.


logo duin en water

7 juni Voortgang Houtribhoogte - 4
Nieuwe informatie van de projectontwikkelaar over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! Lees de laatste nieuwsbrief


logo houtribhoogte

22 mei Waterkwaliteit vijvers
Het bestuur van de Stichting Beheer Houtribhoogte heeft vastgesteld dat de waterkwaliteit van de vijvers niet goed is en laat onderzoeken wat er aan gedaan kan worden.


foto stapel hout van afgbroken hut

29 april Speelhuis afgebroken
Het houten speelhuis tegenover de woningen van Duinvoet is niet meer. De kinderen uit de buurt, opgegroeid met het speelhuis, hebben het na zo'n tien jaar onder leiding van Bart netjes ontmanteld. HVC zal het geheel als grof vuil komen afvoeren (of dat is al gedaan). Het huis was in onbruik geraakt en zelfs een gevaarlijk object geworden. Bedankt jongens (m/v)! Mooi initiatief en 'opgeruimd staat netjes'.


foto bord verkoop plan

16 april Start verkoop nieuwbouw
Borden geplaatst. De verkoop van de nieuw te bouwen woningen is gestart. Meer informatie via deze website


logo houtribhoogte

6 april Jaaroverzicht Houtribhoogte
Het bestuur van de Stichting Beheer Houtribhoogte heeft het jaaroverzicht 2020 digitaal verstuurd via een Nieuwsbrief. Bewoners van wie geen email-adres bekend is, krijgen nog een papieren versie in de brievenbus. Heeft u helemaal geen jaaroverzicht ontvangen, stuur dan even een email naar  nieuwsbrief@houtribhoogte.com onder vermelding van naam en huisadres.


logo dijkversterking

3 maart Dijkversterking IJsselmeer
Informatie van het Waterschap over het project Dijkversterking IJsselmeer in een nieuwsbrief. Lees deze nieuwsbrief


logo duin en water

26 februari Voortgang Houtribhoogte - 3
Nieuwe informatie van de projectontwikkelaar over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! Lees de laatste nieuwsbrief


logo duin en water

3 februari Voortgang Houtribhoogte - 2
De projectontwikkelaar heeft nieuws over de verdere ontwikkeling van Houtribhoogte! In een nieuwsbrief wordt weer meer informatie gegeven. Lees de laatste nieuwsbrief


icoon afval

26 januari Restafval
Vanaf dinsdag 26 januari wordt het restafval in de grijze container NIET meer opgehaald. Als de grijze container dan aan de straat staat zal deze worden meegnomen. Restafval kan voortaan in de geplaatste ondergrondse container worden gedumpt onder vertoon van de NIEUWE afvalpas.


logo Frisia

25 januari 2021 Groen onderhoud
Volgende maand zal Frisia starten met het snoeien van bomen en struiken. Daarbij zullen veel spontaan opgekomen populieren en wilgen flink worden gekortwiekt, anders groeien er te veel bomen. Na het snoeien zullen enkele planten of struiken worden aangebracht ter vervanging.
Wensen, op- en aanmerkingen kunt u sturen naar:
 Supportgroep Groen.
Lees meer over Groenonderhoud »


bord honden aan de lijn

22 november Honden aan de lijn
Tijdens de bewonersbijeenkomst van 20 februari zijn de regels binnen Houtribhoogte voor het uitlaten van honden nog eens aan de orde geweest. Deze zijn even simpel als logisch: honden aan de lijn en poep opruimen. De locaties voor loslopende honden zijn
1. buiten het hek langs de IJsselmeerdijk,
2. het graspad na Landscheiding na de zandweg in het verlengde van Onderlangs.
Na interventie van bewoners zal de Gemeente Lelystad regelmatig surveilleren.


Top