Klussenclub

parkfoto
foto: © J.C. Boom

foto klussenclub 12 januari Omheining Houtribhoogte
Om 13.00 uur kwam de watervaste klussenclub bij elkaar om door de HVC vernielde omheiningpaaltjes bij de plasticcontainer te vervangen.
De buienradar gaf door dat het ca. dat tijdstip droog zou zijn, maar dat viel tegen. Het was zo’n zeikerig regentje waarvan je net niet echt nat wordt en we zijn tenslotte - zoals je op de foto kunt zien - een stel watervaste bikkels!
3 paaltjes bij de container hebben we vervangen en dat ging in een sneltreinvaart. De grondboor deed zijn werk, zodat een vuistje genoeg was om de paaltjes diep genoeg in de grond te krijgen. Bij de laatste ingang van de Houtribhoogte was ook ooit een paaltje omgereden dus dat hebben wij ook vervangen. Op weg daar naar toe kwamen we Hinka tegen die ons ter plekke op de foto zette….

logo klussenclub 19 december Opruimen dugout trapveldje
Aanvang 13.50 uur, afgerond om 15.40 uur - uitgevoerd door Martin Maas en Siem v.d. Molen
De dugout is ruim 6 jaar geleden in elkaar gezet door een aantal jongeren uit de buurt.
Toen we vanmiddag met de klus begonnen liep Sebas Hamminga langs. Hij heeft een poosje meegeholpen met het sloopwerk en zo was een van de makers van toen nu ook bij deze klus betrokken!
Koevoet en vuist waren nauwelijks nodig. De rvs schroeven liet zich gemakkelijk verwijderen met de accutol.
Het naar boven sjouwen van het hout was wel ff een dingetje, maar eenmaal boven konden we beginnen met het verzagen. Een mooie accu - recipro zaag van Martin deed het werk feilloos en de nieuwe kruiwagen bewees zijn diensten. Jammer dat deze een lekke band kreeg omdat er terplekke nogal wat duindoorns en bramen in de weg zaten. Klusje erbij zullen we maar denken.
Ter plekke ziet het er weer netjes uit…..


Afvoerpijp schuurtje Duinvoet

foto afvoerpijpDe afvoer van het dak van de schuurtjes aan de Duinvoet laag zijn niet aangesloten op de hemelwaterafvoer, maar lozen in een zinkput. Dat is een gat in de grond die gevuld is met grind. Na verloop van tijd kan de afvoer verstopt raken door herfstblad en ander vuil. Dit hoopt zich op bovenop het grind en zal meestal vergaan, maar een verstopping is niet ondenkbaar. In dat geval zal het regenwater in de afvoer blijven staan. Als er veel regen valt stijgt het water in de afvoerpijp. foto afvoerpijpBij mij kwam het zo hoog dat het helemaal bovenaan het schuurtje in liep. Om dit te voorkomen kun je een gaatje boren in de afvoerpijp op een centimeter of 25 onder de bovenkant. Als dat gaat spuien, dan weet je hoe laat het is. Het beste houd je de afvoerpijp schoon. Wil je dat grondig doen dan moet je de afvoer demonteren. Je kunt dan al het vuil verwijderen uit de pijp en uit de zinkput. Alles weer monteren en je kunt er weer een paar jaar tegen.


Gootje van de carport schoonmaken

foto afvoerpijpHet is lastig om het gootje van de cartport schoon te maken; je krijgt het vuil er niet uit nadat je het (met veel moeite door de smalle opening) allemaal naar één kant hebt kunnen vegen. De oplossing is simpel: zaag met een decoupeerzaag een half gat op die plek waar je het vuil wilt verwijderen. Zelf heb ik het gat boven het afvoergat gezaagd, zodat ik een roostertje op het gat kon zetten. Werk prima; slechts één keer per jaar nadat het blad gevallen is schoonmaken is voldoende……..

foto afvoergootfoto afvoergoot


Schuifdeurhandgreep vast zetten

foto schuifpuiJe hebt nodig: inbus sleuteltje en een kruiskop schroevendraaier.
In de handgreep zie je boven en onder aan de zijkant een gaatje. Daarin zit een inbusboutje. Draai deze boutjes zover los, dat je de handgreep kunt verwijderen (dus niet helemaal losdraaien). Aan de binnenkant zie je bij de uiteinden kruiskopschroeven, Draai deze vast met de kruiskopschroevendraaier. Plaats de handgreep weer terug en draai de inbusboutjes weer aan. De handgreep zit nu vast.

foto sluiting schuifpui


Top