Klussenclub

parkfoto
foto: © J.C. Boom

Afvoerpijp schuurtje Duinvoet

foto afvoerpijpDe afvoer van het dak van de schuurtjes aan de Duinvoet laag zijn niet aangesloten op de hemelwaterafvoer, maar lozen in een zinkput. Dat is een gat in de grond die gevuld is met grind. Na verloop van tijd kan de afvoer verstopt raken door herfstblad en ander vuil. Dit hoopt zich op bovenop het grind en zal meestal vergaan, maar een verstopping is niet ondenkbaar. In dat geval zal het regenwater in de afvoer blijven staan. Als er veel regen valt stijgt het water in de afvoerpijp. foto afvoerpijpBij mij kwam het zo hoog dat het helemaal bovenaan het schuurtje in liep. Om dit te voorkomen kun je een gaatje boren in de afvoerpijp op een centimeter of 25 onder de bovenkant. Als dat gaat spuien, dan weet je hoe laat het is. Het beste houd je de afvoerpijp schoon. Wil je dat grondig doen dan moet je de afvoer demonteren. Je kunt dan al het vuil verwijderen uit de pijp en uit de zinkput. Alles weer monteren en je kunt er weer een paar jaar tegen.


Gootje van de carport schoonmaken

foto afvoerpijpHet is lastig om het gootje van de cartport schoon te maken; je krijgt het vuil er niet uit nadat je het (met veel moeite door de smalle opening) allemaal naar één kant hebt kunnen vegen. De oplossing is simpel: zaag met een decoupeerzaag een half gat op die plek waar je het vuil wilt verwijderen. Zelf heb ik het gat boven het afvoergat gezaagd, zodat ik een roostertje op het gat kon zetten. Werk prima; slechts één keer per jaar nadat het blad gevallen is schoonmaken is voldoende……..

foto afvoergootfoto afvoergoot


Schuifdeurhandgreep vast zetten

foto schuifpuiJe hebt nodig: inbus sleuteltje en een kruiskop schroevendraaier.
In de handgreep zie je boven en onder aan de zijkant een gaatje. Daarin zit een inbusboutje. Draai deze boutjes zover los, dat je de handgreep kunt verwijderen (dus niet helemaal losdraaien). Aan de binnenkant zie je bij de uiteinden kruiskopschroeven, Draai deze vast met de kruiskopschroevendraaier. Plaats de handgreep weer terug en draai de inbusboutjes weer aan. De handgreep zit nu vast.

foto sluiting schuifpui


Top